Drs. Ria Bakker

Ria BakkerBIG geregistreerd GZ-psycholoog en eerstelijns psycholoog. Lid van NIP en LVVP.

"Ik studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna ik de opleiding klinische psychologie volgde in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA), voornamelijk gedetacheerd op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Sinds 1992 werk ik bij de Koggen als vrijgevestigd eerstelijns-/ GZ psycholoog en vanaf 1999 als mede praktijkhouder. In september 2014 ben ik toegetreden tot Psychologenpraktijk Castricum.

Ik ben opgeleid in de cognitieve, directieve en cliëntgerichte therapie, later gevolgd door bijscholingen in de Gestalttherapie bij BOLT in Zaltbommel. Sinds december 2014 ben ik trainer in de MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Van 2000 tot 2015 was ik werkbegeleider en later ook praktijkopleider voor verschillende GZ- psychologen in opleiding. Sinds september 2017 volg ik de Opleiding Lichaamsgerichte Psychologie bij het RINO te Amsterdam.

Net als mijn collega’s maak ik vooral gebruik van de krachten en mogelijkheden van de cliënt om diens klachten en problemen te beïnvloeden. Daarbij is de wisselwerking tussen lichaam en geest in het hier en nu van groot belang.

Ik ben op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig in de Psychologenpraktijk Castricum”.

Voor het Kwaliteitsstatuut, zie: https://www.psychologiepraktijkbakker.nl 

 

Ria Bakker